Everyday life BASIC/ PUPPY

(Deze puppy cursus wordt in Almere Haven gegeven)

De nieuwe Everyday life puppy trainingen starten op;

Dinsdag 16 april 18:30 ( 30 maart en 7 april geen les) VOL

Vrijdag 17 mei 9:30 VOL

Woensdag 5 juni 18:30

Donderdag 6 juni 18:30 nog 5 plekken

Zaterdag 8 juni 9:30

Schrijf je snel in want VOL=VOL

Ook zeer geschikt voor (buitenlandse) herplaatsers

Everyday life hondentraining maakt Hondenschool Fenna anders dan andere hondenscholen.

In onze Everyday life cursus maken we geen onderscheid in puppen, jonge honden of volwassen honden. In deze lessen leren honden van alle leeftijden en rassen om te gaan met alle prikkels die we in het dagelijks leven tegenkomen.

In de hondenschool is een echt winkel waar je van alles kan kopen voor je hond. Snacks, natuurlijke kluiven, speelgoed, tuigjes en riemen, kado artikelen en nog veel meer! Tijdens elke cursus die je volgt krijg je 10% korting op je aankopen!

Deze cursus is wel zeer geschikt voor puppy’s en (buitenlandse) herplaatsers en is vergelijkbaar met een puppycursus.

Je leert alles over de lichaamstaal van je hond en die van de anderen die meedoen in je groep en die je tegenkomt op straat. Daarnaast komen alle basiscommando’s aan bod.

Wij hebben geen groot omheind veld, mooie verlichting, veel groepen die naast elkaar trainen, behendigheidsbaan etc.

Maar wat hebben we wel?!
Wij hebben echt alles wat je maar in het dagelijkse leven tegen kan komen.
Zo kun je denken aan;

Mensen, honden, fietsers, winkelwagentjes, paarden, brommers, kinderwagens, katten, vogels, hardlopers, kinderen, en ga nog maar even door! Daarbij gebruiken we de straatverlichting tijdens de avondtrainingen op locatie

In de Everyday life Basic cursus hebben we 4x op wisselende locaties les en 4x in de binnen locatie van de hondenschool in Almere Haven. Tijdens de lessen op locatie kunnen we nooit voorspellen wat er gaat gebeuren. Ik ga je leren hoe je jouw hond kan begeleiden in onverwachte situaties. Mocht het tijdens een les op locatie erg slecht weer zijn dan staan we lekker binnen want we beschikken over een eigen binnen locatie in Almere Haven.

Elke training leer je weer een beetje meer om samen een band op te bouwen met jouw hond en krijg je handvatten die je thuis bij het uitlaten of als je ergens met jouw hond heengaat kunt gebruiken. Zo kun je met een gerust hart jouw puppy, puber of volwassen hond meenemen en kunnen ook andere mensen genieten van de band die jullie samen hebben.

Welke onderwerpen worden er in de Everyday life puppy BASIC (puppycursus) training behandeld;

(en lees voor uitleg over de onderwerpen zeker de tekst eronder!)

 • Impuls controle/ zelfbeheersing (op een kleedje leren liggen)
 • Contact met het baasje
 • Hierkomen
 • Balans en coördinatie
 • wandelen zonder trekken
 • Traplopen
 • Wachten bij het oversteken
 • Blijf
 • Naast lopen/volgen
 • Hoog/laag en niet opspringen
 • Terug plaats
 • Funles

De cursus is zorgvuldig opgebouwd en elke week gaan we dan ook met een ander onderwerp aan de slag. In elke les gaan we weer een stukje verder dan de les ervoor. Voordat de cursus van start gaat krijgt iedereen de eerste opdracht in de appgroep dmv een filmpje. Je gaat je hond leren om op een kleedje te liggen. Dat kleedje neem je de gehele cursus mee zodat je hond elke les op het kleedje kan liggen. Dit kleedje werkt als een target, het geeft je hond duidelijkheid en rust. Het voorkomt ook onrust tijdens de lessen! In de eerste les beginnen we met het contact tussen jou en je hond te versterken want zonder contact kun je niks aan je hond vragen om te doen.  In de tweede les komt het hierkomen aan bod. Een heel belangrijke oefening! Maar hier maken we ook een start met een stukje impuls controle want we gaan de honden leren niet zomaar voer uit een bakje op tafel te pakken. Wel zo handig als je visite krijgt! De derde les staat in het teken van balans en coördinatie. Je leert deze les als baasje een hoop over het hondenlichaam en de honden leren dat ze ook achterpootjes hebben. Zij gaan namelijk leren om ergens op, af en in te stappen. Dit is een voorbereiding op les 4 want dan gaan we naar het busstation en oefenen met traplopen. Nu zal je je misschien al afvragen of dat ook voor puppy’s is en ja ook voor puppy’s is het belangrijk om te leren traplopen. Natuurlijk ga je dat niet elke dag oefenen maar zo af en toe het even herhalen is heel goed om rustig de trap op en af te leren lopen. De vijfde les gaan we de blijf oefenen. Hierbij gebruiken we het kleedje en een bordje waar we voertjes op gaan leggen die ze natuurlijk niet mogen hebben. Ook gaan we een begin maken met het leren volgen. Want dat is in de praktijk een hele handige oefening. Les 6 leren we de hond hoog/laag . Oefenen we met niet opspringen tegen mensen. En herhalen we het oversteken en volgen. Les 7 gaan we de terug plaats (kleedje) aanleren en breiden we uit met de blijf en het naast lopen. Les 8 sluiten we af met een fun les waarin een aantal onderdelen terug zullen komen uit alle lessen en natuurlijk krijgt iedereen ook zijn certificaat!

Voordat de cursus begint maak ik appgroepen waarin ik alle informatie deel die je nodig hebt voor aanvang van de eerste les. Tijdens de cursus zal ik hier ook artikelen, tips en andere informatie delen.  Van alle oefeningen is er een bijbehorende video met extra uitleg en na elke les zet ik de video’s van de oefeningen in de appgroep zodat je thuis alles nog eens rustig kunt bekijken en kan oefenen. En natuurlijk mag je hier zelf je gemaakte filmpjes van het oefenen, leuke ervaringen met je hond plaatsen of vragen stellen.

De everyday life trainingen kun je met het hele gezin volgen en worden in groepen van maximaal 6 honden gegeven. De cursus duurt 8 weken en het zijn lessen van 45 minuten. De cursus wordt afgesloten met een certificaat wat je digitaal ontvangt. Daarvoor moeten minimaal 7 lessen gevolgt worden.

Puppy Prive begeleiding

Duurt het nog te lang voor er een groepstraining start maar wil je wel al beginnen? Volg dan de Puppy prive begeleiding. Dit zijn 3 begeleiding van een uur  inclusief coaching via Whatsapp. Deze prive cursus wordt bij jou thuis of op locatie gegeven. Oefeningen die gedaan worden zijn; impuls controle, de blijf, hierkomen, naastlopen, zit en af en balans en coördinatie. Naast deze oefeningen kunnen ook de volgende onderwerpen besproken worden;

Puppy bijten, zindelijkheid, lopen aan de ontspannen lijn, bench training, voeding, omgang pup met andere huisdieren

Deze prive puppy begeleiding kost €150 en kan ingepland worden op dinsdag, woensdag en donderdagochtend. Deze prive cursus kan bij jou thuis of in onze binnenlocatie in Almere Haven gegeven worden.

Schrijf je nu in voor deze puppy cursus

er zijn nog een paar plaatsen vrij

inschrijven
 
 
 
Everyday life ADVANCED

Nadat je de Everyday life puppy BASIC training hebt gedaan kan het zijn dat jij en je hond toe zijn aan meer uitdagingen. In de Everyday life ADVANCED trainingen gaan we dan ook aan de slag met meer commando’s en afleidingen.

De volgende commando’s en oefeningen zullen aan bod komen:

 • Contact met het baasje maken
 • Hierkomen met afleiding van voer en andere honden
 • Balans en coördinatie
 • Traplopen, blijven, wachten met oversteken, netjes naastlopen met afleiding van voer en andere honden/mensen
 • Blijven
 • naast en voet
 • Naast lopen/ volgen
 • Andere honden leren negeren
 • Niet opspringen en mensen netjes begroeten
 • Herhaling naast/voet, naastlopen en oversteken
 • Terug plaats, blijf met afleiding van een bal
 • Fun les in combinatie met gehoorzaamheid

Zoals je ziet gaan we nu veel meer de nadruk leggen op de gehoorzaamheid. In de Everyday life Basic cursus hebben we een start gemaakt met op een kleedje liggen en het contact maken met je hond. Nu gaan we daar verder mee aan de slag. In de eerste les herhalen we de oefening van het contact maken en voegen we er een extra uitdaging aan toe. In de tweede les herhalen we de hierkom oefening en maken we hem moeilijker door er voer en andere honden als afleiding aan toe te voegen. In les 3 oefenen we met de balans en coördinatie van het hondenlichaam. En in les 4 gaan we weer naar Busstation Het Oor. Daar gaan we met de honden naar boven met de trap maar dit keer zonder voer! Boven oefenen we met het oversteken wat we nu niet om te beurt doen maar gezamelijk. Ook oefenen we daar met het netjes naastlopen. Les 5 staat in het teken van de blijf, naast en voet. En ook daar oefenen we met verschillende extra uitdagingen om dit commando zo goed mogelijk aan te leren. Les 6 herhalen we ook het naastlopen, blijf en voet en oversteken. In les 7 staat de terug plaats centraal en breiden we de blijf uit met afleiding van een bal en les 8 is de fun les waarin alle aangeleerde commando’s aan bod zullen komen. De laatste les krijg je ook het certificaat mits je minimaal 6 lessen hebt gevolgt.

Ook deze trainingen zijn elke week op een andere locatie in Almere Haven. Zo leert jouw hond alle commando’s op te volgen ondanks dat er veel afleidingen zijn.

(Deelname alleen mogelijk als je de Everyday life puppy BASIC cursus hebt afgerond met een certificaat)

 

Schrijf je nu in voor deze cursus

er zijn nog een paar plaatsen vrij

inschrijven

 

 
Everyday Life ACADEMY

Zodra je de Everyday life puppy Basic en Advanced hebt afgerond kun je deelnemen aan de Everyday life Academy. 

In deze cursus herhalen we alles wat je tot nu toe geleerd hebt. Breiden we uit, maken het moeilijker en combineren we gehoorzaamheids oefeningen met een heleboel fun!