Van hond tot metgezel

Wat is er mooier dan het hebben van een honden maatje, een soulmate?!

Door opvoeding en training werken we aan de band met onze puppy zodat we later samen met onze volwassen hond kunnen functioneren in de maatschappij.

De hond communiceert door middel van hondentaal. Om de hond te kunnen begrijpen is het belangrijk die taal te kunnen spreken. Bij hondenschool Fenna ligt dan ook de nadruk op de communicatie tussen mens en hond.

Training en beheersing

Om de hond te begrijpen is het belangrijk dat we daar de tijd voor nemen. Oftewel zelfbeheersing hebben. Dat geldt voor zowel de baas als de hond. Daarom werken we met impuls controle. Vanuit rust en communicatie werken we aan de unieke band tussen u en uw hond en zal de hond uw metgezel worden.

Ondanks dat we ons vooral richten op de band tussen u en uw hond vinden we het ook fijn als de hond naar ons luistert. Daarom werken we ook aan de gehoorzaamheid die u nodig heeft in de praktijk. Want lopen met uw hond aan de lijn is eigenlijk alleen fijn als de hond dat aan de ontspannen lijn doet. En het is wel fijn als uw hond kan zitten of staan op commando om zijn halsband of tuig om te doen. Ook is het voor de veiligheid goed dat de hond blijft voordat u samen de straat over steekt. En loslopen is heerlijk maar dan is het ook fijn dat hij direct terugkomt als u hem roept.

Bij de training richten we vooral op wat uit de hond zelf komt. Alles wat de hond zelf bedenkt, en als we dat gaan belonen, zal de hond vaker en sneller gaan herhalen. Zo werken we in 8 weken aan de gehoorzaamheid en de zelfbeheersing en krijgt u een fijne band met uw hond.