Hondenschool Fenna geeft  lessen in de praktijk en in de binnen locatie in Almere Haven. In de praktijk leren zowel de baasjes als de honden hoe ze op positieve wijze kunnen handelen in alle situaties die je tegenkomt in het dagelijks leven. De locatie waar we trainen is dus elke les anders zodat in elke situatie aan de band tussen jou en je hond gewerkt kan worden.

In de binnen locatie zijn juist minder prikkels waardoor voor sommige honden het juist fijn en vertrouwd voelt. Door minder prikkels kunnen zij beter focussen op de oefeningen en het baasje.

In de binnen locatie in Almere Haven op De Paal 7-16 worden cursussen, workshops en lezingen gegeven en is er een winkel met hondenbenodigdheden!

Over mij

Mijn naam is Naomi Rietveld. Met mijn gezin, mijn man Floris onze zoon Sjoerd en onze huisdieren Fenna, Sil en Nynke (honden), Roos en Madelief (poezen) en mijn 9 cavia’s wonen wij in Almere Haven. Van huis uit ben ik opgegroeid met verschillende huisdieren maar een hond was daar niet bij. Toen ik Floris leerde kennen in 1997 zijn we begonnen met katten, hamsters, konijnen en ratten. Pas na 6 jaar had ik hem zover, voor een reep chocolade mocht ik een hond! Het werd Jasper een tricolor Cavalier King Charles Spaniel. Een hummetje van 7 weken oud. Mijn alles. En met Jasper zijn we voor het eerst in aanraking gekomen met een hondenschool. Dit bleek geen succes. Toen Jasper 6 maanden was kwam Sam erbij. Een Ruby Cavalier. Een pittige hond. Met Sam zijn we bij een andere hondenschool lessen gaan volgen en dat beviel al beter! Toen beide cavaliers 5 waren hebben zij samen Cara in hun leven toegelaten. Een Duitse herder van toen 7 jaar. Een drie eenheid was het en voor ons een speciale belevenis. Wat wij niet verwacht hadden is dat Cara beide cavaliers zou overleven. Binnen een half jaar moesten we afscheid nemen van beide honden. Een onmogelijke opgave. Mede daarom kreeg ik een maand na het overlijden van onze tweede cavalier van Floris een hond voor mijn verjaardag. Dat was Koen.

Koen was een Gordon setter. Hij was 4 maanden oud toen we hem bij de fokker ophaalde. Koen en ik keken elkaar aan en ik wist het: dit wordt mijn nieuwe maatje. Ik ben op zoek gegaan naar een hondenschool met een positieve insteek omdat ik de gangbare manier van trainen niet bij een setter als Koen vond passen. Door de positieve trainingen en het speuren en wat ik daar geleerd heb werd Koen echt mijn maatje. Koen en ik waren een eenheid. Hij liet mij zien hoe ik me voelde. Onze band was enorm sterk. Dit was de eerste keer dat ik dit met een hond mocht ervaren. Nadat Cara ook overleden was kwam Jonathan erbij. Ook een Gordon setter en een halfbroer van Koen. Met Jonathan hebben we enorm veel problemen gehad. Na 1,5 jaar is onze droom in duigen gevallen en hebben we hem met enorm veel verdriet moeten laten gaan. Door deze verdrietige gebeurtenis is Fenna in ons leven gekomen. En met Fenna is mijn droom van een eigen hondenschool werkelijkheid geworden. De band die ons hele gezin met haar heeft is bijna niet te beschrijven. Wij hebben voor het eerst als gezin het hele proces meegemaakt van een pup in het nest tot de hond bij ons thuis. Inmiddels is Koen ook op zeer jonge leeftijd van ons heengegaan en hebben we Sil en Nynke in ons gezin mogen verwelkomen. Fenna , Sil en Nynke zijn Australian Shepherds.

Na jaren van training te hebben gevolgd ben ik zelf instructeur geworden en heb mij gespecialiseerd in Impuls Controle ofwel zelfbeheersing bij hond en baas. Door de vele workshops en opleidingen in Nederland en België die ik heb mogen geven heb ik heel veel verschillende honden en baasjes gezien. En heb daardoor veel ervaring opgedaan.

Met mijn hondenschool ga ik een stapje verder. We trainen niet op een veld maar in de praktijk. Zo kan ik zowel de honden als de baasjes leren hoe om te gaan met de dagelijkse gebeurtenissen in onze maatschappij.

Vanaf september 2023 is daar mijn fantastische binnen locatie bijgekomen op loop/fiets afstand van mijn huis! Hoe gaaf is dat?! In de binnen locatie geef ik cursussen, workshops, lezingen en kunnen alle Everyday life cursussen altijd doorgaan bij slecht weer. Ook is er een winkeltje waar je allerlei hondenbenodigheden kan kopen. En ben ik verkooppunt van Darf.

Nu mijn droom is uitgekomen krijg ik de kans om nog meer mensen te leren hoe ook zij op een positieve wijze kunnen trainen. En dat ook zij mogen ervaren dat een hond je metgezel kan worden.

OPLEIDINGEN

Sociaal Pedagogisch Werk

pedagogiek

praktisch leidinggeven

EHBO- BHV

instructeur pups en jonge honden

instructeur Impuls Controle

instructeur Hoopers

Instructeur Actief in het bos ( aangesloten bij Actief met Inzicht )

Instructeur Steppen ( aangesloten bij Actief Met Inzicht )

Docent opleiding Impuls Controle deel 1

Deskundig voedingsadviseur voor honden A door Lotte Botter

Opleiding angst voor honden

Opleiding fitness voor honden

WORKSHOPS

Impuls controle

Balans en Coördinatie

zoek en denkwerk

hondentaal

Help je hond af van stress, drukte en onrust door Monique Bladder

LEZINGEN

Voeding voor honden door Tannetje Koning

Vaccinatie door Tannetje Koning

Dominatie, Angst, Agressie, Vuurwerkangst door Monique Bladder