Wilt u graag uw hond trainen maar is uw hond snel overprikkeld of is hij onzeker. Uw hond elke week meenemen naar een andere locatie is dan vaak niet zo’n goed idee. De hond is dan zo overprikkeld dat er geen training meer kan plaatsvinden. In onze privétraining waarbij ik bij u thuis kom gaan we daarmee aan de slag. De begeleiding zal bij u thuis en in de woonwijk plaatsvinden. Zodat u uiteindelijk in uw eigen omgeving een goede band opbouwt met uw hond en u samen een team gaat worden. Deze privé training is geschikt voor honden van alle leeftijden en rassen. Na de privétrainingen kan na overleg de praktijktraining gevolgd worden.

Nadat we een kennismakingsgesprek hebben gehad en samen hebben besloten wat we graag willen gaan trainen met de hond gaan we in de vertrouwde omgeving aan de slag. Beheersing van u en uw hond zal als een rode draad door de training lopen. Dan hebben we het over beheersing in huis maar ook buitenshuis. U gaat aan de slag met wat u graag uw hond wilt leren en wat uw hond aankan en wat niet. Hoe u uw hond goed kan ‘lezen’ zodat u goed kan inspringen op alledaagse situaties. Maar ook hoe u uw hond het beste kan helpen met het omgaan met de vele prikkels en/of gebeurtenissen waar de hond onzeker van wordt. We hebben het dan over een stukje management.

Alles gaat in goed overleg en u kunt zelf aangeven wat u belangrijk vindt en wat niet. De trainingen zullen zoveel mogelijk prikkelarm beginnen en er zullen steeds iets meer prikkels toegevoegd gaan worden. De duur van de trainingen is 6 weken, 1 uur in de week of als nodig is vaker in de week. Voor trainingen die in Almere worden gegeven rekenen we geen reiskostenvergoeding. Voor Lelystad, Huizen, Laren, Naarden of Bussum wordt €0,25 per kilometer gerekend.

Onderdelen die aan bod kunnen komen zijn:

Beheersing op een kleedje

Lopen aan de ontspannen lijn

Aandacht oefeningen

Hier komen

Balans oefeningen

Zoekspelletjes

Hersenwerkjes

Hond- hond contact

Hond- mens contact

Privétrainingen zijn maatwerk. Daarom is elke training anders en zullen de behaalde doelen per training verschillen.
 

inschrijven